jueves, 1 de abril de 2010

Avui el Barça ha jugat davant del Arsenal. A Barcelona l'ambient ha estat calent durant tot el día, i els ànims pels núbols. Però dins de tot l'enrenou de la capital catalana, m'han sobtat un parell de nois queixant-se del senyor Laporta. Concretament queixant-se de que aquest personatge mescli esport i política.
Mireu, probablement no serà la persona més correcta, ni la més austera, ni tant sols la més humil. ( Sigui com sigui ha estat el president més rentable - esportivament parlant - de tota la història del club ) El que està clar, però, és que si en una cosa ha insistit aquest polèmic president, ha estat en que Barcelona és el club que representa el nostre país, Catalunya. I això, ho trobem malament. Doncs a mí aquest fet m'indigna. I molt! El Barça és de tots, sí. Dels de Madrid, dels de Segòvia, dels de Bilbao, i els de l'Àsia Menor. És la grandesa d'un club tant plural i obert. Però això no resta que sigui un club català. M'indigna que es digui que relacionar Barcelona amb Catalunya signifiqui apartar els espanyols del Barça. No ho puc entendre. I posaré un exemple: Tinc un amic de Tarragona, de l'Arsenal, i no és anglès. Així de senzill.
El Barça, agradi o no, és la nineta dels catalans, allò que ens enorgulleix davant la resta de població mundial. El Barça és motiu d'admiració. I els catalans, ens n'enorgullim i ho potenciem. Sé que igual no hauria de ser l'argument més polític per vendre el país a la resta del món. Però el senyor Montilla i companyia no ens ajuden a canviar-ho. I davant de tot això el que ens queda és el Barça.
Per això el Barça és Catalunya, per això els Catalans som del Barça. Per això Catalunya i el Barça van de la mà.

Visca el Barça. I sí, visca Catalunya lliure. ( I plural! -És veu, però, que la pluralitat no és massa entesa en aquest estat... )

Ah! Per cert! Demà hos explicaré els meus arguments perquè hauriem de votar el senyor Laporta per a la presidència del nostre país!

Fins aviat i pau.

1 comentario:

  1. "Per això el Barça és Catalunya, per això els Catalans som del Barça".
    Com has dit anteriorment del teu amic de Tarragona és de l'Arsenal... No tots els catalans són del Barça. Molts no s'enorgulleixen i estan contents, perquè prefereixen altres equips.
    Carles, aquest text pot portar molts problemes!
    No comentaré més perquè entraríem en conflicte...

    ResponderEliminar